Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'flickering'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 2 results

  1. Hi. I don't know how many people actually go crazy with crowds and render them but after simulation fun, all the flipbooks, there's rendering nightmare. I solved many issues but this just beats me - does anybody know what could be the cause of random parts of the agents disappearing? The smaller ones, knights, are taken from Mixamo and they never flicker, but the bigger ones, baked before and and all that stuff, just go crazy. Some of them are ok the whole time, some of them partially disappear and reappear. I'm out of ideas. They're ok in the viewport. Some short videos: https://youtu.be/gxx_bYH19Hk https://youtu.be/jCpBqh-GAb0 I've attached a screenshot. Is it the scale problem? (they have a scale of 3, with some randomization). But why do we have scale then... I put them in separate network, so after the sim each group is in its own GEO node, because at first it seemed to solve the problem, but no - different frame and it's back again. I've reopened the scene, restarted the computer, rendered several times. I've removed the shader, changed it to simple Principled Shader without any adjustments - nothing helps Any tips are welcome.
  2. Hey, guys! I am currently working on my bachelor thesis film. A scene contains a crystal hitting the ground and shattering. Unfortunately, I experienced a strong flickering in my rendered images, different from the typical sampling noise. I am not sure what causes the flickering. I assume the Bullet sim itself is the reason. The pieces intersect a little bit and never stop moving completely. The problem is more evident with a glass-like shader than say in a clay shader. I played a little bit around with the Collision Padding and the Threshold parameters, but it didn't bring the cure. I also tried some symptom treatment via freezing the pieces, when they reach a certain velocity threshold. But this wasn't a true solution because the pieces sometimes stopped in the mid-air. Maybe the problem is shader-related... In earlier stages of my work I had some problems with the normals, but in the meanwhile I fixed them. So I don't think the problem is normals-related. Does anyone have ideas how to fix this? I included a video showing the problem and the scene file. Edit: Problem Solved! flickering_002.mov crystal_001_v196.hiplc
×