Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'wire deform'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
    • Tools (HDA's etc.)
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 3 results

  1. Wire deform on multiple curves

    Today 3:18 A.M. Hi all, I am trying to deform objects based on curves. I have multiple curves that are deforming.Copied objects to each curves, used wire capture and wire deform to bind objects to curves,but they are not working as intented. Can anyone help me on this please.Thanks in advance. Wire-Deform-v01.hip
  2. Hi! I'm wondering how to control the width of the wire captures envelope, per point preferably. I've read the documentation but I don't really understand it: Does this mean that we cant use any type of attributes to drive the capture radius? I would have hoped it would be as easy as with the poly wire sop, where we just create a width attrib and point to that in the sop, but that does not seem to work for me. Regards, Martin
  3. Hi all, I have a problem with wrong point normals. Basically I have an L-system vine which I am deforming with Wire Deform SOP. I am separating the 'anchor points' of the leaves and I want to add the leaves back after the Wire Deform SOP (if I keep the leaves geometry together, the wire deform screws up the leaf geometry). I also want to do it this way, as I want to control the leaves animation and growth with copy stamping which won't be possible if I keep everything together. But if I separate the anchor points and then add the leaves back with copy SOP, the point normals are different that those I would get if I deform the whole L-system together. I hope it makes sense, any suggestions how to fix it would be greatly appreciated. I attached screenshots and my .hip file with both set ups. Correct normals, screwed up geo: Wrong normals, correct geo normals_lsystem_problem.hipnc
×