Jump to content
Sign in to follow this  
skyros

HQueue Error - HServer unable to start Mantra

Recommended Posts

I was wondering if any Houdini guru's would be able to help me with a render farm problem we are having. 

 

Each farm client (5 total) has HServer installed, access to the HQueue license server and the shared drive with Houdini distributables.  Additionally we have 100mantra rendering licenses, and 5 batch licenses

 

When I submit a job and only leave one client enabled (doesn't matter which), the render will be successful.  If I include all clients I receive this error and the job fails.

 

mantra: Network Error[RWCWRK7004374] HServer was unable to start mantra

mantra: Network Error[RWCWRK7004876] HServer was unable to start mantra

mantra: Network Error[RWCWRK7004560] HServer was unable to start mantra

mantra: Network Error[RWCWRK7004369] HServer was unable to start mantra

mantra: No remote hosts are available for rendering

 

Does anyone have any ideas to what might be causing this?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you able to run mantra independently of hqueue on the farm machine? Test with something like: mantra -Va1 -f test.ifd 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually I cannot run mantra from the client machines via command line.  I wonder if this is due to the shared drive hosting the houdini distributables?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt it. Most likely a configuration issue. What OS are your client machines running? On the client machine command line, is the HFS environment variable set correctly?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the late reply, our studio was closed for the holidays.

 

we are running all Windows 7 PC's.  When I checked the environment variables they are indeed not set.  Running "hconfig" from the command line tools fails.

 

Where would I set the env variables for the client machines?  Hqnode.ini or would I need to create a houdini.env file somewhere that points to the host machine?

 

Here is the contents of my HQnode.ini file, you will notice the job_environment is blank.

 

[job_environment]
 
[main]
server = rwcwrk7006750
port = 5000
sharedNetwork.mount = \\rwcwrk7006750\HoudiniShare
Edited by skyros

Share this post


Link to post
Share on other sites

I managed to get the farm working.  Not sure what was wrong, but it was definitely a config issue.  I just set everything up from scratch again. server, clients and map drives.  For whatever reason it appears that everything is working now.

 

I really appreciate the help everyone!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×