Jump to content

SphericalCow

Members
  • Content count

    3
  • Donations

    0.00 CAD 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About SphericalCow

  • Rank
    Peon

Personal Information

  • Name
    Jon
  • Location
    Montreal

Recent Profile Visitors

735 profile views
  1. Break constraints problem setting attributes at sop level

    That makes a lot of sense Tamagochy. Thanks for the info.
  2. Hello OF, I have a small issue which I hope you can help with... I am creating attributes at SOP level to control the breaking of constraints in a SOP Solver in DOP's using the following VEX code in an attribute wrangle connected to 'relationship geometry' of the SOP solver. if (s@constraint_name == "pin_between"){ if ((f@torque>@break_torque||@angle>@break_angle||f@force>@break_force)){ s@constraint_name = "pin_broken"; i@breakframe = @Frame; } } My issue is that when I disable one of these attributes at the SOP level, the sop solver seems to interpret it at a value of 0, and the objects constraint will be completely removed on collision. Is there a better function to use than 'or' in this situation? An 'if else' seems more appropriate, but I am unsure of the syntax of that in this situation within VEX. Any help would be greatly appreciated. Many thanks in advance.
  3. Hi guys, I am having 2 issues with this tutorial, and hoped that someone might be able to shed some light on my mistakes. It is somewhat similar to this topic posted by Ispep... http://forums.odforce.net/topic/21293-controlling-your-fractures-in-houdini-tutorial-help/ ...I did find some useful information in the aforementioned post, but my issues are a little different. 1. On creating the active and passive points, the attribute transfer seems to create the point colour correctly and I'm not receiving any errors, when I run the simulation, the pieces that are active are random and do not seem to utilise the attribute transfer at all. 2. I also had an unresolvable problem creating the depth mask for fracture pieces. Although I (think) I followed the tut correctly, the pieces are not masked from inside to outer faces (black to red), they seem to be randomly applied. Much apologies for extreme noobness Any help would be really appreciated. I'm currently running 13.0.593 Here is the file: https://www.sendspace.com/file/3srqz9 Thanks in advance
×