Jump to content

fell00

Members
  • Content count

    21
  • Donations

    0.00 CAD 
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fell00

  1. Hi, Thanks, it works great!.. I'm still getting used to reading the python-hou documention..
  2. Hi, Using python in houdini. I'm trying to get the full network path from the network editor that's under my mouse cursor. This is the code I have so far. I put this code in a shelf button. Assigned a hotkey to the shelf button. When I'm over my network editor I press the hotkey and this works, getting the name of the panetab of the network editor under my mouse cursor. paneTabObj = hou.ui.paneTabUnderCursor() print paneTabObj.name() #prints panetab6 in my case I'm trying to find a way to get the network path of this network editor panetab. For example "/ob/geo1/subnet2/"
  3. Hi, I have a this TOP PDG graph that sends an email. (actually the problem is that it sends too many emails) I'm currently testing it. So it: 1. does wedge (done) 2. runs a sim (done) 3 send an email (problem here, it sends an email but sends an email for each work item of the sim, in my case it sends me 50 emails!).. I only need 1 email telling me that all the sim work items have completed. I also need it to be able to continue down the chain like this, with it only sending 1 email. So the idea is to have it do the sim, send an email when the sim is all finished, do a render, send an email when the render is all finished, etc. *I also note that little purple icon on some nodes. What do those mean? I notice the purple icon first appears on the send email top in the chain. EDIT: I was reading the documentation and found that send email is intentended to be used after a Wait For All top or at the end of a large network. So now I'm just trying to find a way to "branch off" and send an email "off to the side" sort of speak. Also found info on the purple icon: When a TOP node is dynamic, a purple badge appears on the node.
  4. Hi, I'm considering updating my local ethernet LAN to a 10 gig ethernet lan. Right now, I'm on an old 100Mbps LAN and it's too slow to playback simulation caches over the network. I've been seeing that people are using 10 gig networking at home now and are able to play back video, do video editing over the network with it. I'm wondering, if anyone is doing this, how is simulating to cache files, reading/writing cache files, on a 10 gig local network? Is it like working on a local machine?
  5. I might just do that. I'll check out cat6 cables, I would have used cat5.. They're even less than $50 btw.. Thanks for the info..
  6. Yes, you're right. My current LAN switch is even older than the modern regular gigabit LAN.
  7. Hello, I'm running the Solver Sop. I checked "Cache Simulation" as well as "Allow Caching To Disk". Where can we find this files on disk? I'm running some boolean operations on deforming geometry in the Sop Solver and it uses up all my RAM eventually, so now I'm trying "Allow Caching To Disk" but it doesn't say where it saves these files. I don't see them in the HOUDINI_TEMP location, I don't where they could be..
  8. Thanks for posting, yes I agree vdb's are very stable, more than booleans. I considered using vdbs but in my case I had the high poly geo already, modeled, uv'd and textured and didn't want to redo those. I had simulated the deformation before the slice using a bullet simulation with glue and soft constraints then a rdbdeformpieces node post sim. That process required polygon geometry. Then the slice. I thought that if I converted the deformed geo to vdb and back to polys, if I redid the uvs it would change the look.
  9. The example I uploaded works for non-deforming geometry but for deforming geometry using the solver sop won't work anyways because it changes shape every frame. I found a solution though. To boolean deforming geometry you can use a trail sop on your cutter geometry to grow it. So you have a growing cutter that follows behind your original cutter. Then convert the cutter to sdf and back to polygons. Good to cache it. Then boolean with that cutter and cache it out. I think I also prefer this method with static geometry than using the solver sop.
  10. Hello, Yes, it pretty horrible. Here's an example hip file. The hip file runs fine, but in my case I have a lot of high poly geo. It's basically a progressive boolean. Doing the boolean each frame based on the results of the previous frame. I have been able to use a File Cache but it takes a long time. Can you think of any other way to do this? solversopbool_odforce.hip
  11. In case anyone's confused as to what I'm referring to, here's a screenshot.
  12. Thanks, I found where it's connected to the pre-solve inside it. I just hooked up a Sop Solver to the forces and can confirm it works like that. I set some point attributes in a point wrangle in the Sop Solver, like active, deforming.. after a certain frame, and it works.
  13. Hi, Is this the way to add a SOP Solver in the new RBD Bullet Solver SOP? I noticed that we have access to a lot of nodes inside it. It says "wire pop forces into here" but not sure how to hook up a SOP Solver. I'd like to set up some custom activation inside this RBD Bullet Solver SOP.
  14. Thank you for the response. This led me to the docs for the Rigid Body Solver. Going to definitely try it out. https://www.sidefx.com/docs/houdini/nodes/dop/rigidbodysolver.html
  15. Hi, It happened to me again. Pressing Enter on the Value field does nothing. I think it's a bug because, if I click on P over the network to display the parameter pop up window it looks ok, can see all 3. If I copy the nodes to another hip file, they look ok. It only happens sometimes in a dedicated parameters window. Sometimes.
  16. Hi, I'm looking for a solution to this user interface things that happens to me sometimes. When I'm dragging on a vector field in the transform sop, I lose access to the other 2 parameters. In this case it's really bad, it seems that All by transforms are now this way ! For example, in this screen shot, I was dragging the value ladder.. I lost X and Z and only have Y. I have tried clicking on the gear and "Reset Parameter Interface" but it doesn't do anything.
  17. I restored a previous version of my file. I see what you mean. I hope it's that simple When it happens to me again I'll try to just hit enter and post an update. Thanks for the help
  18. hi, the problem could be because of non-latin character in your user account name see this post https://www.sidefx.com/forum/topic/56806/?page=1#post-265809
  19. Thank you, it works. Now I can scrub the whole sim, very good to know.
  20. Hello, When I run a simulation the blue bar always starts disappearing from the beginning of the timeline. As a result, I can not scrub all the way through my sim. Is this normal behavior or is there some setting that can be changed? -houdini version 17.5
  21. Hello, I would like to know if it's possible to allow more text to appear in the parameter interface for labels. I created this interface with the Edit Parameter Interface window.
×