Jump to content

crow9350

Members
  • Content count

    8
  • Donations

    0.00 CAD 
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by crow9350

  1. Yeah, " find the way to simplify current" was the last thing wanted to do. but, it seems that I have to change my mind. thanks.
  2. How can I set up Flip distributed Simulation on a Single machine? and do I need Houdini HQ? Houdini Master Class demonstrates distribution sim on multiple machines, so I have no idea how to set it up in a single machine. I know it requires more memory, but what I'm trying to do is too big so it seems impossible to do it with just regular setting. I anticipate 1gb of file size of fluid or white water per frame if I do it with regular setting, I think it would take up to 2 to 3weeks on my computer. and I'm not sure my computer can handle it. (my cpu is amd ryzen2700, ram64gb, windows10) Do you think it is still better without distribution?
  3. But it kinda explode after frame 3 . I didn't give any animation or make it contact with any other objects. What could be the reason of it?
  4. I can see that my sim has a temperature with visualization node But, I cannot see any color when I render it, even though I assigned a pyro shader to it. Anybody know why?
  5. Errors while rendering

    It could be easy for you to analyze, what the problem is, so, I'd like to share but I'm afraid that I can not share the hip file because the file is made when I was following a paid online tutorial. I don't want any trouble with the instructor. Anyway, I was rendering cached moving geometry, foam, white water, and fluid simulation. As soon as I read your post I checked that I cached simulation. And I found that I made cache files of "compressed_cache" of the fluid simulation, but I did not make a cache of "surface_cache". Then, I started making a cache file of the "surface_cache", Houdini shows the same error message afterward. So I checked the points number, it was 3.6mil. Is this a High setting for my hardware? My cpu is AMD Ryzen 7 2700, ddr4 ram 64gb, Geforce GTX 1060 3gb, and my hdd is 4TB. I attached a screen shot of "particlefluidsurface".
  6. Errors while rendering

    I use houdini 17 and while I'm rendering with mantra with default render settings Error occurs Houdini console shows " OpenCL Exception: clFinish (-36) OpenCL Context error: CL_OUT_OF_RESOURCES error executing CL_COMMAND_READ_BUFFER on GeForce GTX 1060 3GB (Device 0). OpenCL Exception: clEnqueueReadBuffer (-5) OpenCL Exception: clEnqueueReadBuffer (-5) OpenCL Context error: CL_OUT_OF_RESOURCES error executing CL_COMMAND_READ_BUFFER on GeForce GTX 1060 3GB (Device 0). OpenCL Context error: CL_MEM_OBJECT_ALLOCATION_FAILURE error executing CL_COMMAND_WRITE_BUFFER on GeForce GTX 1060 3GB (Device 0). OpenCL Exception: clEnqueueWriteBuffer (-4) " Any suggestion, please?
  7. Wires are keep falling off from glued objects

    I was already using that method. Anyway, your advice was helpful because I was not sure of the role of "point deform" node. However, I solved the issue, by making more specific groups. Before, I made one group of points for two separated points. After I make more specific groups, it's not happening again. Anyway, thank you very much.
  8. I separated wires and FEM objects as much as possible and made point groups as various as possible. And I connected all corresponding each group to glue nodes. However, when I start a simulation, lines(edge) are generated between two points that did not exist. And they are detaching from glued FEM objects. Do you have any ideas or suggestions? WireSim.hiplc Ship_Alembic_B.abc
×