Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '16.5'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
    • Tools (HDA's etc.)
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 4 results

  1. Hello, Small problem this morning. I have a flower in Houdini that's been cached out as a .bgeo file. The flower opens and is supposed to emit particles, which I'm controlling the location of emission with a paint node and a timeshift after that. Just following the tutorial, as you do. After the timeshift is a scatter with the Density Attribute set to Cd and after the scatter an Attribute Interpolate node so I can put the points back onto the moving petals to get a velocity from the points to emit water and so on. The problem is that the color value from the paint doesn't stick to the moving bgeo geometry and when the frame moves will break up the color, thus scattering the particles in a new way on every frame. Even a quick copy paste from his .hip file to mine doesn't work after I change the paint node to fit my geometry. Every value is the same and I'm confused. Is there a better or any other way to lock color values onto a cached bgeo file?
  2. Problems with Cloth and SOP Solver

    Hi guys, how you doing? So, I need some help I'm trying to do a cloth simulation, where a SOP Solver inside of the DopNet drives the cloth tearing at some point of the animation. But when the SOP Solver begins with his magic, the simulation goes crazy and and stop for some frames, giving me a wrong result I'm putting the hipfile here, with a video showing the problem as well. All suggestions are welcome OBS: I'm using Houdini 16.5, and I've tried to do the same sim on version 16, but the sim time jumps from one hour running in an i9, to more than 15 hours (and I didn't wait to see the result) Sorry for my bad english, but this thing is driving me crazy https://youtu.be/lWGcH7p2nmg link for the download of HIP and other geometry https://www.dropbox.com/s/sd3iq7qa5fxz0vm/cloth_problem.rar?dl=0
  3. In Houdini 16.5 when I bring the mouse to the viewport, current tool automatically goes into the selection mode. This is normal?
  4. Hi all,I wonder is anyone else is having the problem I am experiencing:I have a simple crowd sim: 1. I have one agent defined from a FBX. The agent is generated in a different hip file and baked out. In my simulation scene, I am accessing the agent from ‘disk’2. I plug this agent into the crowd source node.3. I simulate my crowd source, using the shelf tool. All good so far.4. I have some geometry (waving flag) saved out as a bgeo sequence, which is brought into my crowd system as packed primitive sequence. It is then attached to my simulated agent with the Agent Relationship node.5. I save the scene.6. When I press play or try to cache out my geometry, I get ‘segmentation fault’, Houdini bombs out and I can not load my scene any more. Not only that, I cannot load the backup scene or even any other scenes I have ‘saved_as’ along the way. As soon as I try to load a hip file, I get a segmentation fault again and Houdini bombs out. Weird.I have remade my agent (with new name) from scratch and remade my simulation scene multiple times and this crash keeps happening.Has anyone seen this kind of problem? What can I do to recover my hip scenes
×