Jump to content
Alexey Vanzhula

Alembic ROP problem

Recommended Posts

1. I had 3 animated fractured objects. If export all objects with Alembic ROP it works well.

2. But i need export ObjectMerge SOP where this objects are stored.

In this situation export fails and Alembic ROP give me warning:

Warning: /obj/mergedObjects/geo1/object_merge1 - primitive count changed (1 vs. 2)

What i need to do for export ObjectMerge SOP?

scene - http://dl.dropbox.co...ured_export.hip

Edited by Alexey Vanzhula

Share this post


Link to post
Share on other sites

don´t know why, but the problem only happens inside a subnetwork, I used a geo node in /obj/ with the merge inside and it exported fine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

don´t know why, but the problem only happens inside a subnetwork, I used a geo node in /obj/ with the merge inside and it exported fine...

Do you mean ObjectMergeSOP? At now i tried, and it also fails out of subnetwork (/obj). :(

Can you post your scene?

Share this post


Link to post
Share on other sites

you are right, I didn´t see the warning in the end... lest´see if someone had the same problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also, as you can see, animation stoped when any object contact witth ground and fractured.

In other words the first contact spoils an alembic.

Edit:

With 2 objects it is different situations when everything normally...

Edited by Alexey Vanzhula

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it really not correctly exports Mesh-type geometry with topology changed in time.

But strangeness that at a normal method (not ObjectMerge SOP) everything is normal :blink:

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem.

I have an alembic file that I exported from C4D with new objects/primitives being created. this alembic file imports back into C4D just fine, no issues. It imports into Houdini just fine, it brings in the changing primitive count.

However, it will not export :(

when i export it renders the first 15 frames or so until the faces/objects are changing primitive counts then it stops writing the file.

error message is attached.

hip scene and alembic attached

post-5696-0-83665800-1363359976_thumb.pn

AlembicTest.hip

mograph_test_01.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×