Jump to content
Sign in to follow this  
Stuart

Pyro Collision Problems

Recommended Posts

Hey everyone,

 

I am having a problem with collision between imported geometry and a pyro solver, whenever I use collide with object from the populate container tab Houdini uses 99% of my memory (32GB) and crashes. Whenever I do this with a primitive created in Houdini it works, the crash only happens when I try to do it with imported geometry. 

 

I am exporting the 55 polygon geometry from Maya as a .obj and then importing to Houdini. 

This is probably some small thing that I am overlooking but any help with the problem would be very much appreciated.

 

Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the usual suspects:

 

- Primitive normal direction. Maya geometry is opposite hand from Houdini. Yes with colliders this can case some issues.

 

Pass it through the PolyDoctor SOP to see if it catches any suspect geometry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for helping :)

 

I checked the primitive normals and they match what I have in Maya.

I also passed it through the PolyDoctor SOP but it doesn't make a difference, the geometry is pretty simple anyway so I could easily double check for odd geometry before I exported.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you are trying to make VDB for collisions and if the scale is 100 times bigger ( default maya scale is 100 times bigger) , you may be trying to make massive VDBs with very low voxel size, object merge it to a empty geometry node, it will come scaled and move from there. this will solve the problem if its about the VDBs running your memory out.

 

so at the /obj level hit tab and create a geometry node

dive inside and delete the default box object and make an object merge node

 

change transform to into this object

and select your object from object1s selection box

Edited by tricecold
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! I followed your instructions and now it works as expected. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×