Jump to content
ParticleSkull

FLIP Mesh Artifacts - Need some tips

Recommended Posts

Hey guys, i'm trying to fill a "tank" with water but i'm getting two problems on the mesh.
 



1st is this line near the top surface. Any idea on how to get rid of this?
2nd is some holes popping up eventually.

V1UexkM.jpg

Thank's,
Alvaro

Edited by ParticleSkull

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the first problem seems like you deleted the particles below the top surface and then meshed the flip fluid with the "closed boundaries" option box checked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Federico, thx! It may be something related to the fluidcompress1 node. I'll try to bypass it and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try decreasing the Erosion Scale on the ParticleFluidSurface node:

Quote

Before combining the compressed surface field with the particles, it will be eroded to the compressed fluid’s particle bandwidth. Occasionally seams between the field and particles might be visible; decreasing this parameter value can remove the seams.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Johner, thx. It looks like the erosion was working fine on a low-res simulation but it doesn't looks better on the high-res simulation. 
Bypassing  the fluid compress node is working pretty fine, both for the line and the holes. I believe it might get slower though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×