Jump to content
Sign in to follow this  
Arakismo

DOP inside animated alembic not following animation

Recommended Posts

Hello, 

I have a really annoying problem with one of my project: I want to simulate water inside an aquarium that is on the head of a moving character. So to do that I imported the head+the aquarium inside houdini as two separate alembic file but when I try to simulate the water inside the aquarium the DOP don't follow the animation in the ABC file. Tried to blend/extract transform/parenting with an xform but nothing seems to work, I hope someone have an idea of how to fix this ^^'

Thanks in advance!

Here is a recreation of my scene with an animated cube:

HoudiniDOPProblem.hipnc

Edited by Arakismo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, I think that solved it, gonna need to do some render to see the result but it seems really close to what I wanted to do, thank you very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No worries , just keep in mind that you were sourcing it using the initial data which won't solve at every frame, so to be safe enough use source volume when you are dealing with these kind of issues.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×