Jump to content
Sign in to follow this  
nuki

Lens Shader lighting change

Recommended Posts

I'm trying to get into writing lens shaders. For some reason, when I apply the lens shader, the lighting changes as well. As you can see in the images this is more than just a gamma issue. Maybe I need to export some special variables for the shaders used in the pighead, or its another case of the '/shop to /mat context' transition not being fully complete?

pigs.jpg.f44c475b7e67aa4decbcd6817f72a175.jpg

Lens_Shaders_v001.hiplc

Edited by nuki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your file throws an error about SSS when I render. Have you tried setting the lens shader in shop context yet?

Edited by konstantin magnus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea, I had issues running cvex shader builders from /mat context with geometry shaders as well. Rebuilt it in shops and it still produces false results, both using an Asset or a Snippet VOP inside the CVEX Shader Builder. The asad_lens I use as a reference works as intended...

Lens_Shaders_v002.hiplc

Share this post


Link to post
Share on other sites

If somebody could give me a hint which kind of Operator Type I should choose for a lens shader asset in h17.0.352 I would apprecialte that. I assume VEX / CEX Vop would be correct, but maybe its not ¯\_(ツ)_/¯ .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×