Jump to content
jasonsmart

Ocean Wave Tank Render Artifacts

Recommended Posts

Hey there, I'm rendering an ocean wave tank that I setup via shelf tools and I'm getting very strange artifacts in my renders at various frames. Sometimes the tank completely disappears and I'm not sure why. There will also be jagged shards of geo popping up ever now and then and I can't for the life of me figure it out. I don't know if there's some discrepancy between the size of my bounding boxes which is causing this odd behavior. If anyone has time to take a look I'd really appreciate it!

ocean_js.zrender_example.thumb.jpg.264cda436d53a8415f5edc755f3d647c.jpgip

Edited by jasonsmart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Jason!

Some of the artifacts are a known problem, the tank disappearing issue i have found happens when you have something colliding with the bottom of your tank. The only solution to that we use in our pipeline is to extend the tank further down when this is the case as we have been able to reproduce the same issue after some R&D trying to figure it out. the surface jitters is a combination of the smoothing and a few other things.

Will try download and go through your file when i have a gap and try explain some more.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks so much for your reply. Yes if you do have time to look through the file that would be awesome. I know I’ll need to do more effects like this in the future so any advice for this kind of workflow is welcome!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×