Jump to content
Sign in to follow this  
isah_voodoo

Velocity offsets point position from sops to dops

Recommended Posts

Hello,

I have a question about bringing in points from sops to dops for a FLIP simulation. 

When I add velocity to the points in sops, the points get an offset in dops based on how strong that velocity is. 

If I were to multiply the velocity in sops by something strong like 100, it will be offset even stornger in dops. 

I am trying to get the point positions to stay in there original position coming into dops. 

I know how to fix this issue in a particle netowrk setting the "Jiter Birth Time" to "none"..but how would i fix this with a FLIP sim ?

I will attach a scene file and screenshots for anyone that wants to take a look. 

Thank you. 

flip_point_offset.hip

correct_Positions.jpg

incorrect_Positions.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

look at "Time Offset Scale" parameter of Volume Source dop, particles tab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vicvvshThis is exactly what I needed. Thank you

 

@karanjauraThanks. Your file is not working for me. I think that is a digital asset you installed. Seems interesting though. Where did you get it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, isah_voodoo said:

@vicvvshThis is exactly what I needed. Thank you

 

@karanjauraThanks. Your file is not working for me. I think that is a digital asset you installed. Seems interesting though. Where did you get it?

seems like the particleFluidEmitter DOP ships with some version of Houdini. I'm using 17.5.173 and I do not have it, so must come with a later build

https://www.sidefx.com/docs/houdini/nodes/dop/particlefluidemitter.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, 3dome said:

seems like the particleFluidEmitter DOP ships with some version of Houdini. I'm using 17.5.173 and I do not have it, so must come with a later build

https://www.sidefx.com/docs/houdini/nodes/dop/particlefluidemitter.html

i am running it on ver 17.0.506, not sure if they removed particleFuildEmitter on version after that.

Edited by karanjaura

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, karanjaura said:

i am running it on ver 17.0.506, not sure if they removed particleFuildEmitter on version after that.

interesting. The docs state 17.5 but I think they removed it in 17.5 then and the docs page is just there for legacy purpose (because until it really is removed the operator is just hidden by default)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×