Jump to content
Sign in to follow this  
Heraklit

Crazy ocean displacement

Recommended Posts

Hi everyone,

 

I got a Pretty annoying Problem here regarding an attempt to render a displaced Ocean. So I'm playing with a ship thats comming out of the Ocean (think of pirates of the carebean) and the Memory comsumption Always runs out of Control and causes a crash. Doesnt really matter how low I put the Ocean spectra. I'm testing with a res of 10 and also tried downsampling by a value of 5 in the shader (what should Pretty much turn the displacement into a blobby mess) but nothing helps. Actually only happens when there are a lot of droplets in the air. Running on 80 gigs of ram here. Ist almost as if it goes crazy with displacing each and every drop although its masked out. Also doesnt make sense considering I can downsample as much as I want and it still does this. Furthermore added a mask volume on top of the whole splathing stuff to be sure ist really masked out and doesnt receivve any displacement.

Any idea About this?

Unbenannt.PNG

Edited by Heraklit

Share this post


Link to post
Share on other sites

alright, seems like a heavy h18 bug. Opening and renderinh with h17.5 works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×