Jump to content
Sign in to follow this  
mediawreckage

displacement in material builder breaks?

Recommended Posts

I'm pretty new to Houdini, and try to understand how shaders work. Here is what I don't get.
I have simple yet functioning setup in mat:
image.thumb.png.b6accd269276801ecc26a11fcaa1bc95.png

If I select all the nodes above and collapse them into a material, meaning I create a material builder from them, the displacement is broken.
See this screenshot: (left side desired outcome, right side broken material builder) 

 

5f42ebb7804bb_Screenshot2020-08-24at00_20_32.thumb.png.f94f47934e0cd00be7f7c9019d404a21.png

Could somebody enlighten me, what is actually happening here? Looking forward to your answers.

daily_20_056_material builder wtf.hipnc

Edited by mediawreckage

Share this post


Link to post
Share on other sites

Answering my own question here.
The Network created, when wrapping the nodes in a material builder, includes a property-node for Displacement Bounds. Unfortunately the channel reference for the the displacement bounds does not work on the fly.
Solution: you can manually override the Display Bounds or update the reference.

Edited by mediawreckage

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×