Jump to content
anushka

pyro smoke trail

Recommended Posts

I animated a plane and applied smoke trail and then applied a material (basic smoke) in which i have also set fire with the help of material as shown in my file. But the problem is that the fire is visible for a few frames but slowly disappears. For a frame, the fire disappears completely and it reappears again. So basically the fire is missing in the middle of my timeline and then slowly reappears as before. Please help its urgent.

 

Screenshot (7).png

Screenshot (8).png

Screenshot (6).png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

kinda hard to trouble shoot without a file, but can you try using a volume visualization node and set density to flame/temperature (depending on which you are using for fire). You can then visualize the flame/temp field in the viewport. Is it still disappearing/reappearing? 

edit: did you cache your pyro simulation? it is possible you dragged the playhead to an uncached area so its rendering incorrectly.

Edited by ejr32123
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, ejr32123 said:

kinda hard to trouble shoot without a file, but can you try using a volume visualization node and set density to flame/temperature (depending on which you are using for fire). You can then visualize the flame/temp field in the viewport. Is it still disappearing/reappearing? 

edit: did you cache your pyro simulation? it is possible you dragged the playhead to an uncached area so its rendering incorrectly.

thank you so much :D

volume visualization node worked.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×