Jump to content
hyunj16

"Redshift RenderView" result is different than "Render to Disk" result

Recommended Posts

Hi, I have a weird problem with Redshift in Houdini.  I looked for solutions searching on Google but couldn't find it.  I read Redshift documentation with Houdini plug-in and couldn't find it.  If there is anyone who'd know what this problem is and know a solution for it, please help me out.  

So I created this simple scene with a text and a simple glass texture.  I lit it and everything looked fine on Redshift RenderView (See attachment "Capture 1")  I even enabled PostFX using Bloom.  Color management is set to display "ACES" and Red.709 as "View"

However, once I hit "Render To Disk", the MPlay window shows something way different even though it's set as "ACES" and "Red.709" (See attachment "Capture 2") It seems to have a different hue with higher vibrancy.  The bloom is affecting the scene a lot more.  

Once I brought in the rendered exr sequence in After Effects, it looks a lot different than what I saw on MPlay -- which is supposed to be the same file.  (See attachment "Capture 3")  Not to mention, added "Bloom" effect is nowhere to be seen.  

Any Redshift experts out there who can help me out?  Thank you.

Capture1-REDSHIFT_RENDERVIEW.PNG

Capture2-MPLAY_RENDER_TO_DISK_AND_REDSHIFT_RENDERVIEW.PNG

Capture3-RENDER_TO_DISK_BROUGHT_INTO_AFTER_EFFECTS.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi! I don't use After Effect, but when I load my EXR sequence in DaVinci, the colors are weird too and I need to setup the "Rec 709" option with the calibration part to obtain the "good" colors.

Maybe you have the same problem with AE, you need to precise the ACES options...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×