Jump to content
olivetty

HELP - Problem with flipping normals/cross-section on Sweep

Recommended Posts

Hello all!

I have this problem where my sweep is being flipped on random frames. It seems the points on my animated curve are jumping around in the spreadsheet (but not visibly). The curve is generated from a A-BSeam group from a boolean of a cylinder and a big noised-up box that goes through it. This is then resampled to get a constant pointcount. I'm resampling on every frame so this is the problem I think. The curve then travels upwards. I generate an up-vector with a simple wrangle @up = set(0,1,0); and then feed it into a sweep. The sweep looks fine and works well but on certain frames the whole thing flips and the sweep flickers.

 

I've made a video to show the problem that you can see here: https://drive.google.com/file/d/13Ch6K2lNKK5diDRQggiNkFwXTKsC3GCP/view?usp=sharing

Here is the HIP-file: https://drive.google.com/file/d/1M1WPRLivDL4PzK9v_1I99UOruoVweCVG/view?usp=sharing

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, dleonhardt said:

animatedsweep.thumb.gif.604e10f55a361a97e5dc94f4d72c2fec.gif

SBUX_dl.hipnc

EDIT: I meant to say "cross product" instead of "dot product" in the sticky note.

Awesome! Thanks so much for looking into it. Will disect and learn - thanks magician!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×