Welcome to od|forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Search the Community

Showing results for tags 'flip particle separation'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 1 result

  1. Hi everyone, I got an issue with the particle sepration setting. I'am making a vortex in flip, when i set my particle separation to 0.1 to get a fast preview of my sim, all works well. But then when i set the particle separation to 0.05, my simulation looks weird. It's look like the tank is loosing a bunch of his particles, and the flip's level surface get down. I don't understand why the particle separation breaks my simulation. I knew this setting can change a few things in your sim but here i'm loosing a lot of particles.... and it' happen all the time as i set my particle separation under 0.06 here is a flipbook of the simulation at 0.12 (no issue): https://www.dropbox.com/s/y36uz2oxl6jl7jv/RenderTest0.12.mov?dl=0 here is a flipbook of the simulation at 0.05 (issue start around the frame 96): https://www.dropbox.com/s/5w3uv9r3hzocc90/RenderTest0.05.mov?dl=0 Here is my hip: FlipWhirlpool02issue.hipnc If someone know how can i fix this isuue, i'm listening all kind of tips, Thanks a lot for your help (currently i'm not able to cache this sim properly). ps: if the quality video is poor, download the link, it's because of the dropbox streaming. Marles