Welcome to od|forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  
Followers 0
ejr32123

Playback Simulation Not Working

Hey,

I am caching out my ocean simulation. Inside the dop network I went to the output node and hit save to disk. I cached out around 112 frames. Back in obj level I click on my dop network and hit playback simulation. However, it keeps loading the last frame of the simulation, even if I am on frame 1. The only way to get it to work is to turn off play back simulation, then load ONLY frame 1. Then turn play back simulation on again. After that, I can load the the rest of the cache. As I advance foward on the timeline, it updates as expected. But if I tried to load a previous frame, it won't update. For instance, it I go to frame 10 from  frame 1, it updates correctly. But if I try to go back to any frame before 10, it won't update. However, it I go to frame 15, it updates fine. But now nothing before 15 will work. What is going on?

thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instead of caching from within the AutoDopNetwork, cache from the Compressed Cache node inside the import node. After you have a compressed cache remember to check Load From Disk. Once you have a Compressed Cache you can then generate a Surface Cache. This is a two step process.

I really don't see much benefit from caching inside the AutoDopNetwork.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Atom said:

Instead of caching from within the AutoDopNetwork, cache from the Compressed Cache node inside the import node. After you have a compressed cache remember to check Load From Disk. Once you have a Compressed Cache you can then generate a Surface Cache. This is a two step process.

I really don't see much benefit from caching inside the AutoDopNetwork.

Not sure If my reasoning is correct, but I still need to cache the foam. If I cache the sim file directly, I can run the foam sim over it. It I cache only the compressed cache and the surface cache, I will have to completely resim water just to cache the foam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I found out the problem. Apparently I have to have cache simulation turned on in the dop network node.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you examine the whitewater network you will find it references the Compressed Cache node for generation. This means once you create the compressed cache you can generate whitewater from it without re-simming as well as being able to tweak your final fluid surfacing without re-simming too.

Edited by Atom
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, Atom said:

If you examine the whitewater network you will find it references the Compressed Cache node for generation. This means once you create the compressed cache you can generate whitewater from it without re-simming as well as being able to tweak your final fluid surfacing without re-simming too.

Thanks : ) this is really useful information

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0