Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'offset animation'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
    • Marketplace
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
    • Tools (HDA's etc.)
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 2 results

  1. Hi there, A bit of a noob question so I apologise for that. I have a file attached with a basic particle system, connected to a copy to points, and a grid with a png image sequence as the particle geometry ( 12 frames long ). Everything is working well, except I cannot figure out how to start the image sequence on a per particle basis. All the particles start their animation on frame 10 simultaneously and new ones born after that just start with the last hold frame. I have this - " Star Sparkle_`padzero(5, clamp($F-10 ,1 , 12))`.png " in the texture field on my principled shader and this seems to give me a 10 frame offset, and it holds the first and last frame, instead of turning into a white grid, which is great. But how do I get each particles animation to start at it's birth or at an offset from it's birth time/age/frame ? I've included the required png sequence with the file. Thanks to anyone who can help me with this, it's making me feel very silly that I can't figure it out in over a week. Have a great day ! Sprite Particles.7z
  2. Hi everyone. I try to do some kind of flocking bird effects where al the birds are offset in animation with instance objects. Now i have setup a simple scene with just some tubes with a sin expression on the translate Y which i want to offset using chops.just for testing but i cant figure out what i do wrong. I think its a simple fix but i dont have that much of an experience with chops. anyone? thnx alot ChopHelp.hip
×