Jump to content
Sign in to follow this  
JesseVFX

how to export alembic from Houdini with UV attribute?

Recommended Posts

i simlated a fracture animation ,then i wanted to export it to maya ,but i found  no uv in the alembic file. even though i read the abc file by alembic node , there is no uv too.the model has uv in houdini file.

plz help 

forgive my poor english ,hope you guys could understand it :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you promote the UV from point to vertex before exporting it to maya?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2016/6/6 at 6:00 PM, Grucho said:

Did you promote the UV from point to vertex before exporting it to maya?

thanks for reply,but the UV is vertex attribute already. i don't know the reason.everyone i asked ,they said alembic has uv attribute.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, JesseVFX said:

thanks for reply,but the UV is vertex attribute already. i don't know the reason.everyone i asked ,they said alembic has uv attribute.

can u post an example file?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

when you export a vector to Maya be careful to follow exactly this setup.

let me know if it solve your pb !

uv.jpg

Edited by sebkaine

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2016‎年‎6‎月‎8‎日 at 10:03 PM, sebkaine said:

when you export a vector to Maya be careful to follow exactly this setup.

let me know if it solve your pb !

uv.jpg

sorry man ,after some export and import between houdini and maya,it seems like that it has nothing to do with this node .

I found that if I merged something before exporting alembic,it wouldn't have any uv and there was a warning message after importing to maya( the image I uploaded below) .so I exported models separately,and it has uv in maya.

anyway ,thank you so much!

FullSizeRender(1).jpg

Edited by JesseVFX

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2016‎年‎6‎月‎8‎日 at 8:56 PM, Grucho said:

can u post an example file?

 

I found that if I merged something before exporting alembic,it wouldn't have any uv and there was a warning message after importing to maya( the image I uploaded below) .so I exported models separately,and it has uv in maya.

FullSizeRender(1).jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×