Welcome to od|forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Search the Community: Showing results for tags 'ogl'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 2 results

  1. Guys, I guess it might be a veeery silly question but I just can't do it. How do I display textures on viewport? In this case I have this ramp applied (not an image texture) Thx! Alvaro
  2. Hi guys! I got 2 questions for, I think, advanced Houdini users(or for everyone else). I've created standart material in SHOP(Clay, for example), and I turned to OpenGL tab. I want to see as many graphic information as it could be done. So, I set normal map texture in its field - and nothing happened. I've tried to configure it, tried to add light sources, different viewport shading types, even different OpenGL version in Houdini Preferences. Nothing has helped. When I put my normal map in Bump map field - it worked, and worked fine. But why I cant see normal map that I've set in Normal Map field? This is a first quesion, thanks! Next - I've got 2 differnt UV sets for my geometry, and 3(three) layers of diffuse texture, mixing by alpha channel. And two of them are for uvset1 and third is for uvset2. And it renders fine. But when I try to set this textures as multiple texture layers in OpenGL tab - it working strange. For 1-st texture it uses 1-st uvset, for second texture - 2-nd uv. And for 3-rd - it try to use 3-rd(undefined) uvset, or 2-nd, I don't even know. So, how can I set uvset for each texture layer in OpenGL tab manually? Combining 2 layers in third party software(like Photoshop etc.) it's not an option. I've tried to load in 1-st texture field picture, that has already combined in my shader net(by color mix) - it wasn't worked for me. Maybe, there is some way for send to OpenGL texture field result of my shader net(color type, etc). It(OpenGL field) is working with texture in file, as I can see. It would be great, if someone can help me with this issue. Sorry for some mistakes in text(I believe, there are some of them), english is not my native language. Paul