Jump to content
ejr32123

Mantra Render to Disk Stops Randomly

Recommended Posts

Hey,

I am rendering to disk a 400 frame ocean simulation. The ocean mesh and foam particles are cached out. I hit render to disk, and it will randomly stop rendering. No error. It even still has render dialog up. However, the file size on frame it is "rendering" currently doesn't change and there is no mantra checkpoint. It just stays sits and does nothing. I have to keep starting the job again and again. Once I start it again it keeps rendering till it randomly stops. What could cause that? This has happened to me before on other  simulations.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

First thing to check is by turning up the verbosity and using hbatch to render. That both adds render info and takes away the GUI part.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, marty said:

First thing to check is by turning up the verbosity and using hbatch to render. That both adds render info and takes away the GUI part.

Thanks mate, I will look into this. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes you can have a read error loading the cache, you can try selecting "no geometry" instead of "report error" at "missing frame". That way it will be rendering your frame without your geo, so you must pay attention later.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Render in the Backgrond seemed to mostly fix this issue for me.  It still failed once, though, and now I just render in smaller chunks--four 100-frame sessions, for example.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, merlino said:

Sometimes you can have a read error loading the cache, you can try selecting "no geometry" instead of "report error" at "missing frame". That way it will be rendering your frame without your geo, so you must pay attention later.

I never saw this before setting before. I believe this was exactly what I needed. thanks. I tried it, and it rendered the frame with out the geo. Must be because the network location to where the cache is located is causing trouble.

Edited by ejr32123
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, ejr32123 said:

I never saw this before setting before. I believe this was exactly what I needed. thanks. I tried it, and it rendered the frame with out the geo. Must be because the network location to where the cache is located is causing trouble.

Can you send that in as RFE to SideFX. It seems that a better failsafe or error message would help many people.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good idea the RFE :)

Another option is to manage that with thinkbox deadline, for one (and maybe two) pc is free. And you can also manage dependencies and so on ... it's really useful for me

Edited by merlino

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just noticed I am also getting another error. It says error writing data to image device then it stays stuck on the same frame and I have to send it again. What would cause this? Seems weird considering if I send it again it works. Also, why wouldn't it either try again or move to next frame?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue here, my scene just stops randomly to render and does not proceed with the mantra checkpoint file.
So i hope to find some solution aswell here!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×