Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'stepping'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
    • Marketplace
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
    • Tools (HDA's etc.)
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 3 results

  1. Hi guys, I have an issue with visible banding artifacts both in a pyro sim and in a volume generated from polygons with iso offset. The artifacts appear as soon as I crank up the density. The source geo for the static volume is the same as the collider geo for the pyro sim, everything is at the same (high) voxel resolution and from the same highres poygon base geo. Does anybody here know this issue?
  2. Hey Houdini Users ! I am currently making a wetmap for my shot and I am having issue with the stepping when using the solver SOP. I tried increasing the substeps and also putting a Timeblend+Timeshift to interpolate between frames but neither of them seems to be working. If anyone know how to clear out this stepping and have a smooth trail for the wetmap please enlighten me Attached are the files, one is gif and other is mov. Wetmap_v001.mov
  3. POP Stepping

    Hi all! I'm currently sitting with some superbasic POP sims to brush up on everything after a long time away from Houdini. My issue is, as the title depicts, that I have problems with stepping even though - to my knowledge - this scene shouldn't suffer from it. I have three spheres as sources, they don't move at all. The top velocity of the particles peak at about 0.9 in the geometry spreadsheet, it travelled about 1.2 meters in 42 frames, so no extremes velocities exactly (or I am just very uninformed and would love to be enlightened!). I tried every combination of birth jitter in the POP Source and found very little difference, the ones displayed below became the final ones. Attaching images of my solver settins, birth settings and a render. Any and all help would be greatly appreciated! Cheers, Jack
×