Jump to content
craiglhoffman

Updating animated COPs when applied as textures to objects

Recommended Posts

Hi,

I am doing some animated compositing in COPs and want to apply the result of that to objects in my interactive shaded GL view. I have it working via the op: command using a UVQuickshade SOP for testing, but when animating the COPs my Scene (GL) View doesn't update. If I change frames it updates, but I would like to see interactive (or close to interactive) updates.

Is this possible?

Thanks for any help,

Craig Hoffman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange, I'm working on exactly that thing today.

If I read pic files it doesn't work, if I use jpegs I can see animated updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Changed to jpegs and no updates for me, except when changing frames.

Are you doing transforms/etc. in COPs and seeing the texture change immediately on the texture applied to an object in your geometry viewer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The dependency between the 3D viewport and COPs has been broken for a while now (H10 at least). It temporarily worked when texture caching was completely broken and textures reloaded on every access, but no one really wants that back :) I'll see if there is an easy fix for the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will it be fixed in H11?

It is not fixed in 11 as of yet. Whether it will be depends on how extensive the fix turns out to be.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think being able to interactively composite things and apply them to geometry would be a powerful feature that would be quite useful for a lot of things and help set Houdini even farther apart from the competition (although I did something similar to what I was trying to do in COPs in Maya's material editor about 7 years ago). Plus without it, compositing doesn't feel perfectly "integrated" into Houdini as a whole, so I would vote that it be fixed. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another tip -it works on my machine- is to close your file after you opened it, and open it again. For some reason it displays correctly then. Or switching panes once in a while also helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can't believe this is still broken in 12.5

EDIT:Nevermind, got to angry to quickly

Edited by Erik_JE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thursday, August 22, 2013

Houdini 12.5.502: Fixed a bug where COP network changes were not propagated to nodes that referenced the network with "op:".

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thursday, August 22, 2013

Houdini 12.5.502: Fixed a bug where COP network changes were not propagated to nodes that referenced the network with "op:".

Guess I was just lucky on my 12.5 Build number then :D

Should update pipe to 13 tomorrow. Seems like a good thing to do before Christmas dinner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×