Jump to content
lozruh

Is it a Cache Problem?

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi There,

 

I am rendering with Redshift and not caching each frame of a growth simulation - with vdbs -. I have got around 1000 frames and about in every 250 frames it crashes and when I reopen the houdini file and render it, the rendering is extremely slow. Yet when I restart the machine its fast again. Why is this happening. I have attached the file. Do I necessarily need to cache the frames or is it something else?

 

I can disable and then enable the graphics card which helps and better than restarting the whole machine but still it would kill all the running houdini files.

 

Thanks,

 

Levent

LO_Growth.hiplc

Edited by lozruh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably you are running out of memory. You should post your log and post the question in RS forums.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you're not caching your simulation, then you should. you always want to do that to avoid possible issues in rendering stage (with any renderer)

Share this post


Link to post
Share on other sites

VDBs also tend to cause some memory leak issues. Sometimes re-starting Houdini is all you can do, so make sure to cache anything VDB related before rendering.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×