Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'locked'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
    • Marketplace
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
    • Tools (HDA's etc.)
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 2 results

  1. Hey there ! I've got an issue where I have a group on my HDA (or multiple, doesn't matter) to do some stuff, but when I click the "select button" to start the selecting in the viewport, the display flag doesn't go on the group node. It stays where it was set when the HDA was saved. So in this example, the display flag is set on the Output node, and when selecting the prim or the point, we stay on the tube geo instead of going to the cube or the sphere I made sure to have all the nodes as "Editable" in the HDA, just in case. Here's a bare-bone setup showcasing the issue. The Group parameters on the HDA were created by drag-and-dropping each group nodes' parameter on the HDA, and I changed the Action Button Script a little bit to make it work. In this gif I tried with two version of the same HDA, one at the OBJ level, the other at the SOP level. Both have the same behavior. Looks like the display flag isn't able to be changed, since the HDA is locked. So when I unlock the HDA, then the selection stuff works correctly ! Until I lock it back up. I would assume that even when locked, the display flag would do that stuff with the render/display flags combo where upon clicking the "start selection" button, the render flag stays on the currently-displayed node, and the display flag moves (temporarily) onto the parent of the group node, until the selection is done. I swear that worked before.. I seem to remember that I had to specify the parent of the group node as an Editable Node in the HDA, and then the render/display flag combo worked... But I might be mistaken ..? Is there a workaround ? Did it really work before ? Thanks ! groupDisplayFlagHDA.hipnc test_groupSelect_obj.hdanc test_groupSelect_sop.hdanc
  2. Hey guys. I know I've seen this in other peoples OTL's but Im at a loss how to do it. I'm looking to create an override toggle in the Parameters pane: If the toggle is turned off, I want a second parameter to become locked/greyed out. Can anyone point me to how to accomplish this?
×