Jump to content
Sign in to follow this  
Nebucadnezar

FLIP simulation / Investing in a New GPU?

Recommended Posts

Hello Guys,

 

 

I have been working on a FLIP sim for the past couple of days and it keeps on randomly crashing when I cache it using Rop output driver, the error is :

 

"1420: Fatal error: Segmentation fault"

 

This is really annoying, I updated my version of Houdini but it didn't solve the problem. I read on the forum that it is a GPU problem, but it doesn't seem very clear, can someone confirm that? I am wondering if I should invest in a better GPU card (quadro range) but I want to be certain that it will solve the problem.

 

Here is my current configuration :

 

- Intel Core i7 4930K3.4Ghz

- 48 Gigs of RAM

- Geforce GT640 4Gigs

 

Any help or info on this would be really really appreciated!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try turning 'cache simulation' off?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No I didn't try that as I was saving .sim files along with .bgeos in order to restore the sim if needed. I will try it to see if it works that way. Thank you for the reply!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot 3iart, the simulation worked with 'cache simulation' off! It is a bit annoying to only have bgeos in case of a crash during the simulation though or is there a trick to get it to work and still save some .sim files?

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Allow Caching to Disk" or maybe "explicit cache" or maybe both...  (in the dopnet.)

 

I have never used this, so I don't know if it will do what you want.

Edited by 3iart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×