Jump to content
Sign in to follow this  
yogeshdhuri

Can't render particles as volume.

Recommended Posts

Hi everyone. I am trying to render Houdini particles as volume. Volume appears in the viewport but cant be seen in the render. I created white water using shelf tool in another new scene and copied the network into my file. I am clueless about the problem. Please help. Thank you.

 

 

houdini.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

It looks kind of thin in the viewport, is it possible your density is too low in the new shader?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried pumping up the density from the shader. Even adjusted particle size to make it appear denser. But still no difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey everyone...apologies for replying so late. Got busy with work and completely forgot about this thread. So here is the progress on this shot...but none of them worked. So out of frustration, I discontinued it for a while:D. Then one fine day I copied all the render nodes into a fresh new scene file and tried a single frame render and VOILA! IT WORKED!!!! still, don't know how. probably some stupid mistake.

Here is the output:

Still found some issues like some particles shooting up weirdly. I guess it's a collision geo problem. I used VDB for collisions. You all are welcome to comment and provide your suggestions.

Once again really sorry for so late update. Thanks for all the help. cheers!

Edited by yogeshdhuri
grammer
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×