Jump to content
90okm

Houdini + Arnold in hbatch mode fails

Recommended Posts

Hi !
I've faced strange problem
i'm using Arnold 7.1.2.1 + Houdioni 19.0.657 and everything works fine in Houdini GUI mode !
BUT !
in batch mode arnold just hangs and there is no sign of any activity ! nothing happens ! 

here is the output from my console :

C:\Program Files\Side Effects Software\Houdini 19.0.657\bin>hbatch.exe x:\proj\plo\assets\prop\p_manipulator\look\wip\dltest2.hip
00:00:00   357MB         | log started Tue Aug  9 15:39:59 2022
00:00:00   357MB         | Arnold 7.1.2.1 [a66d2c1f] windows clang-10.0.1 oiio-2.4.0 osl-1.12.0 vdb-7.1.1 adlsdk-6.3.1.44 clmhub-2.0.0.235 rlm-14.1.3 optix-6.6.0 2022/06/23 15:50:29
00:00:00   357MB         | running on DESKTOP-TKOPEF8, pid=18832
00:00:00   357MB         |  1 x AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor  (16 cores, 32 logical) with 65438MB
00:00:00   357MB         |  NVIDIA driver version 512.15 (Optix 60802)
00:00:00   357MB         |  GPU 0: NVIDIA GeForce RTX 3070 @ 1755MHz (compute 8.6) with 8191MB (4682MB available) (NVLink:0)
00:00:00   357MB         |  Windows 10 (version 10.0, build 19044)
00:00:00   357MB         |  soft limit for open files changed from 8192 to 2048
00:00:00   357MB         |
00:00:00   376MB         | [color_manager_ocio] default ocio.config found in X:\hsite\houdini19.0\htoa\htoa-6.1.2.2_r3daebab_houdini-19.0.657.py3\scripts\bin\../ocio/configs/arnold/config.ocio
00:00:00   376MB         | loading plugins from X:\hsite\houdini19.0\htoa\htoa-6.1.2.2_r3daebab_houdini-19.0.657.py3\scripts\bin\..\plugins ...
00:00:01   376MB         |  alembic_proc.dll: alembic uses Arnold 7.1.2.1
00:00:01   376MB         |  cryptomatte.dll: cryptomatte uses Arnold 7.1.2.1
00:00:01   376MB         |  cryptomatte.dll: cryptomatte_filter uses Arnold 7.1.2.1
00:00:01   376MB         |  cryptomatte.dll: cryptomatte_manifest_driver uses Arnold 7.1.2.1
00:00:01   377MB         |  htoa_mandelbulb_proc.dll: mandelbulb uses Arnold 7.1.2.1
00:00:01   389MB         |  usd_proc.dll: usd uses Arnold 7.1.2.1
00:00:01   390MB         | loaded 6 plugins from 4 lib(s) in 0:00.15
00:00:01   395MB         | [htoa_op] Begin registration ...
00:00:01   394MB         | [obj_procedurals] Registering procedurals ...
00:00:01   394MB         | [obj_procedurals] procedural registration done.
00:00:01   410MB         | [rop_operators] Registering operators ...
00:00:01   410MB         | [rop_operators] operator registration done.
00:00:01   429MB         | [vop_shaders] Registering shaders ...
00:00:01   433MB         | [vop_shaders] shader registration done.
00:00:01   433MB         | [vop_imagers] Registering imagers ...
00:00:01   433MB         | [vop_imagers] imager registration done.
00:00:01   433MB         | [htoa_op] USD shader translation registration
00:00:01   449MB         | [htoa_op] End registration.
00:00:01   449MB         |
00:00:01   449MB         | releasing resources
00:00:01   429MB         | Arnold shutdown
hbatch Version 19.0.657 (Compiled on Jun 23 2022)
/out/deadline1 -> cd ..
/out -> ls
arnold1
mantra1
deadline1
/out -> render -V arnold1
Rendering 10 frames ( from 1 to 10 by 1)
15:41:11 arnold1 frame 1 (1 of 10)   <----- nothing happens after this string 

but my PC does not freeze or something like that...i can interrupt hbatch with ctrl+C


as it's seen - arnold is loaded correctly...and in Houdini with GUI it renders fine.


what may be the problem here ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×