Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'inherit'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Lounge/General chat
    • Education
    • Jobs
  • Houdini
    • General Houdini Questions
    • Effects
    • Modeling
    • Animation & Rigging
    • Lighting & Rendering
    • Compositing
    • Games
  • Coders Corner
    • HDK : Houdini Development Kit
    • Scripting
    • Shaders
  • Art and Challenges
    • Finished Work
    • Work in Progress
    • VFX Challenge
    • Effects Challenge Archive
  • Systems and Other Applications
    • Other 3d Packages
    • Operating Systems
    • Hardware
    • Pipeline
  • od|force
    • Feedback, Suggestions, Bugs

Found 3 results

  1. Hi there. I have a small issue going on. I have a source emitting boxes as packed rbds. The boxes have different sizes according to the pscale value and that attribute is stored in the packed prims in the assemble sop. When I use a dopimport to read back the points and copy boxes on them, pscale value is gone, it looks like the dopnet didn't store it. Usually this is not an issue because the static geometry is transformed with the transform pieces sop. But here there's this issue with the pscale attribute. I attach a very simple setup that shows the problem in action. Thanks a lot! packedPscale.hipnc
  2. Hello everyone... I have a problem with an RBD packed object inheriting velocity. In the file, I have the attribute active being set by another object, but the velocity doesn't kick in at all. The velocity works if I remove the point wrangle setting active to 0 and remove the sop solver. If I try a pop vop or a geo vop, there's some weird velocity behavior that happens. If I tick on override attribute, the velocity takes off big time and doesn't appear that gravity takes hold. All I'm looking for is initial velocity once the pieces become active. I saw a few threads on the side fx forums and this forum, but nothing I saw seems to be working. Any thoughts? test_active_velocity.hipnc
  3. Hi, I've got a scene with some particles inheriting their velocities from sops. I can't seem to get the particles to match positions with a duplicate set of points which have just been displaced along the sop velocities. What am I missing? (Please find my scene attached - created in Houdini 13.0.288) Cheers, Tony pops_velocities_test.hip
×